Válaszd szeptembertől a METU-t, és

Szerezd meg az

alkotóerőt!

alkotó-
erőt!

Miért válaszd

a METU-t?

Metropolitan. Az Alkotóegyetem

A METU-n veled együtt

megalkotjuk a legjobb énedet

A METU-n Te vagy a középpontban. Segítünk neked, hogy megismerd önmagadat, erősségeidet, és kihozd magadból a legjobbat az élet minden területén! 

A METU-n élmény a tanulás. Inspiráló, sokszínű és támogató közeg, izgalmas oktatási módszerek és modern környezet várnak, profin felszerelt műhelyekkel és chill-out közösségi terekkel. 

A METU-n számtalan lehetőség vár. Szerezz valódi tapasztalatot gyakorlati órákon, közel 2000 szakmai vagy 200+ külföldi egyetemi partnerünknél. 

Hallgató helyett

alkotó

Karrier

már az egyetemen

Gyakorlat

élesben

Ismerd meg

képzéseinket

Nem tudod, milyen szakot válassz?
Segítünk!
Töltsd ki pályaválasztási tesztünket,
 és tudd meg, melyik szak illik hozzád a legjobban!

Nem tudod, milyen
szakot válassz?
Segítünk!

Töltsd ki pályaválasztási tesztünket, és tudd meg, melyik szak illik hozzád a legjobban!

Hol és mikor

találkozhatunk?

Legfontosabb

határidők

A dátumok a felvételi eljárás kihirdetésekor lesznek hivatalosak.

Jelentkezési időszak kezdete

2022. december 20.

Jelentkezési határidő

2023. február 15.

Hitelesítési határidő

2023. február 20.

Hiánypótlási és sorrend-módosítási határidő

2023. július 12.

Ponthatárok kihirdetése

2023. július 26.

Tudnivalók a

felvételiről

Hogyan tudok jelentkezni?
 • Az általános felvételi eljárásban jelentkezést benyújtani kizárólag online www.felvi.hu oldalról elérhető e-felvételivel tudsz.
 • A jelentkezés csak hitelesítéssel együtt érvényes, a hitelesítő adatlapot az alábbi címre kell beküldened: Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf.1190.
 • A hitelesítés határideje: 2023. február 20.
 • Kérünk, hogy a jelentkezéskor olyan levelezési címet, valamint e-mail címet adj meg, amelyet folyamatosan figyelsz, mivel ezekre fontos értesítések érkezhetnek a felvételi vizsgákkal kapcsolatban. Továbbá honlapunkat is  kövesd figyelemmel, mert információink folyamatosan frissülnek.
 • Az általános felvételi eljárás során 3 képzést jelölhetsz meg díjmentesen.
 • A további jelentkezési  helyekért, jelentkezésenként 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetned, amit banki átutalással, illetve dombornyomott, vagy virtuális bankkártyás fizetéssel az e-felvételiből elérhető internetes felületen tudsz megtenni.
Általános felvételi szabályok

Változások a 2023-as felvételi eljárásban:
Az üzleti, kommunikációs és turizmus alapszakok esetében:

 • Megszűnik az emelt szintű érettségi követelmény
 • Megszűnik a jogszabályi minimumpont

A pontszámítás rendszere (tanulmányi + érettségi + többletpontok) változatlan marad.

A pontszámítási módszer változatlan marad.

Hogyan tudok extra pontot szerezni?

Részletes információk hamarosan!

Mik a felvételi eljárás legfontosabb dátumai?
 • Jelentkezési időszak kezdete:
  2022. december 20
 • Jelentkezési határidő:
  2023. február 15.
 • Jelentkezések hitelesítésének határideje:
  2023. február 15.
 • Végső hiánypótlási és sorrend-módosítási határidő:
  2023. július 12.
 • Művészeti és mesterszakok felvételi vizsgái:
  2023. május közepe - 2023. július eleje
 • Ponthatárok várható kihirdetése:
  2023. július 26.
 • Képzések indulása:
  2023. szeptember
Felvételi vizsga

Ha művészeti alap- vagy mesterképzésre jelentkezel, felvételi vizsgán kell részt venned, melynek részleteiről e-mailben és postai úton is értesítünk.

Emberi Erőforrások BSc

Ez neked szól, ha formálója akarsz lenni napjaink legkomplexebben és korábban sosem látott módon változó szakmájának. Ha érdekel az ember és üzlet, pszichológia és profit, empátia és robotok, érzelmi intelligencia és digitalizáció, érzések és adatok kapcsolata. Ha kíváncsi vagy, hogy mi motiválja az embereket a munkában és karrierben, ha magad és mások sikerének motorja akarsz lenni.

Valószínűleg van elképzelésed munkáról és munkahelyekről. Felejtsd el! Mindaz, amit most tudsz erről, gyökeresen át fog alakulni a klímaváltozás, a robotok és a technológiai fejlődés hatására. Futurisztikus? Igen, de a Téged körülvevő világ is drasztikusan és gyorsan változik. Gondolj csak 2020-ra! Szóval a hagyományos sémák helyett, inkább a jövőre készülve éld a jelened! Tanulj nálunk HR-t az ország egyetlen HR BEST díjas HR képzésén és a nemzetközi trendek, a szakmai kihívások mentén értsd meg a munka jövőjét, a jövő munkáját és a helyed a munka játszóterén! 

Specializációk:

 • HR Branding
 • HR technológia és digitalizáció
 • HR képzés-fejlesztés

Gazdálkodási és Menedzsment BSc

Ez neked szól, ha átlátod a folyamatokat, távlatokban gondolkodsz, imádsz szervezni és az óvodában is profizmus volt a jeled. Ha jó problémamegoldó vagy, kreatív szemléletű és kiemelkedően kommunikálsz, akkor ez a szak Neked való!

A sikernek sok összetevője van. Aki üzletemberként sikeres szeretne lenni, annak egyszerre kell átlátnia a szerteágazó folyamatokat, elemezni, szervezni és irányítani. Ehhez biztos tudás, jó vezetői képességek és kitűnő kommunikációs készség kell. Amire fel lehet készülni, arra ezen a képzésen felkészítünk: megkapod a közgazdasági alapokat, és megtanulod azt is, hogyan kell üzleti tárgyalásokat lebonyolítani, és hogyan kell a terveket hatékonyan megvalósítani. 

Specializációk:

 • E-business menedzsment
 • Kis- és középvállalkozási
 • Logisztika

Nemzetközi Gazdálkodás BSc

Ez neked szól, ha mindig is nemzetközi környezetben képzelted el a jövődet, több nyelven is beszélsz, érdeklődsz a nemzetközi gazdaság, politika, üzlet vagy média iránt. A gazdaság nem ismer országhatárokat. Lépd át őket te is! Más üzleti kultúra, más nyelv, más szabályok? Ha ezt a szakot választod, nem lesz idegen terep számodra. Nemzetközi összefüggéseiben is át fogod látni a gazdaságot, és a nyelvtudásod is meglesz, hogy meghódítsd a világot.

A magyar gazdaság közvetlenül kötődik az európai és az Európán kívüli gazdasági térségekhez. Nagy szükségünk van olyan közgazdászokra, akik képesek a nemzetközi üzleti világban eligazodni, valamint a nemzetközi gazdasági folyamatok biztosította lehetőségeket értelmezni és használni. A METU-n mindent biztosítunk ahhoz, hogy magabiztos szakmai nyelvtudást, gyakorlati tájékozottságot és széleskörű, a nemzetközi összefüggéseken alapuló üzleti ismereteket szerezz. Multinacionális vállalati kapcsolatrendszerünknek köszönhetően első kézből tapasztalhatod meg a nemzetközi üzleti világot.

Specializációk:

 • Logisztika
 • International business communication

Pénzügy és Számvitel BSc

Ez neked szól, ha szeretsz tervezni, elemezni, következetes vagy és logikusan gondolkozol, segítünk megérteni az összefüggéseket, a pénzügyi folyamatokat és azt is, hogyan kell jövedelmezően befektetni. A pénzügyi siker kiszámítható: tanuld meg, hogyan!

A pénz természete izgalmas. A képzésen oktatott pénzügyi kultúrának és elemző látásmódnak köszönhetően képessé válsz arra, hogy átlásd a hazai és nemzetközi pénzügyi folyamatokat. Megismertetünk a korszerű pénzügyi szoftverekkel, melyek nélkülözhetetlenek korunk legdinamikusabban fejlődő ágazata, az e-business megértéséhez. Ismerni fogod a befektetés, finanszírozás, adózás minden titkát, képes leszel megszervezni, kézben tartani egy vállalkozás pénzügyi, számviteli és adózási folyamatait.

Specializációk:

 • Pénzügy
 • Számvitel

Turizmus-Vendéglátás BSc

Ez neked szól, ha szeretsz emberekkel foglalkozni, utazni, ha kreatív, jó problémamegoldó és szervező vagy, ha kiválóan kommunikálsz, szívesen tanulsz idegen nyelveket és nem riadsz vissza a kihívásoktól, itt a helyed! Érdeklődj, tájékozódj, legyél nyitott!

A turizmus-vendéglátás az egyik legnépszerűbb szak Magyarországon. Komplex, élményekkel teli, emberközpontú. A sok apró részterület megismerése mellett itt megtanulhatod, hogyan lásd a turizmus nagy egészének működését rendszerben. Rajtad múlik, hogy merre indulsz el a specializációk útján: vendéglátásban, szállodaiparban, rendezvényszervezésben vagy akár egészségturizmusban keresed majd a hazai és nemzetközi lehetőségeket.

Specializációk:

 • Egészségturizmus
 • Gasztronómia
 • Nemzetközi szálloda menedzsment (magyar és angol nyelven)
 • Rendezvénymenedzsment

Kommunikáció és Médiatudomány BA

Ez neked szól, ha kommunikatív, nyitott, érdeklődő és tájékozott vagy, ha mersz kérdezni és vállalod a véleményed. Formáld az emberek szemléletét, informálj, szórakoztass a kreatív kommunikáció eszközeivel! Ha nálunk végzel, megfelelsz a holnap kihívásainak is.

A kommunikáció és a különböző médiumok alapvető szereplői életünknek, ezért nélkülözhetetlenek a munkában, jelen vannak az élet minden területén. Szeretnénk olyan ismereteket és a piacon egyedülálló tudást átadni, amely integráltan kezeli az online, az elektronikus és a nyomtatott médiát. Ezáltal megérted és felelősséggel tudod használni a kommunikáció és a média hagyományos és legújabb eszközeit is.

Specializációk:

 • Integrált média
 • PR, reklám, marketing
 • International communication (angol nyelven)

Nemzetközi Tanulmányok BA

Ez neked szól, ha mindig is át akartad lépni a határokat. Kommunikálj – több nyelven is -, teremts kapcsolatot, legyél te a sikeres nemzetközi együttműködések motorja: ismerd fel a lehetőségeket, hozd össze a szereplőket, alakíts ki gazdasági, kulturális, politikai kapcsolatokat, aknázd ki az EU gazdasági előnyeit! A szakon a nemzetközi és EU-s kapcsolatok szakértőjévé válhatsz. 

A nemzetközi szakemberek széleskörű és naprakész politikai, gazdasági és uniós ismeretekkel rendelkeznek. Nem csak eligazodnak a gyorsan változó nemzetközi viszonyokban, de befolyásolni is tudják jövőnket. Megtanítunk áttekinteni az egyre táguló globális tájképet és megtalálni benne a lehetőségeket. 

Specializációk:

 • Európai Uniós források felhasználása

Animáció BA

Ez neked szól, ha az animációs filmek iránt nem pusztán, mint néző érdeklődsz, hanem létrejöttük háttere is érdekel. Ha még keresed, vagy ha már van elképzelésed a világról és arról, hogy mit szeretnél a már meglévő értékeihez hozzátenni, várunk és segítünk ötleteid megvalósításában. 

Érdekel, hogyan lesz a rajzból mozgókép, vonz a filmes trükk, videójáték, app készítés? Animációs tervezőként a reklám, elektronikus média, film, digitális utómunka, játéktervezés területén komplex produkciók tervezője, vagy egy részterület specialistája lehetsz. 

Specializációk:

 • Kreatív animáció 
 • 3D animáció 

Designkultúra BA

Ez neked szól, ha érdeklődsz napjaink környezet- és tárgykultúrája iránt, fogékony vagy a design és a vizuális művészetek elméleti és gyakorlati problémáira, szeretnéd megtudni a minőségi környezetformálás jellemzőit; kommunikatív vagy, beszédben és írásban is jó stílussal. 

A design mindennapi életünk szerves része. A minket körülvevő formatervezett tárgyak alakítják felfogásunkat, hatással vannak életünkre és ízlésünkre. 

Az erős elméleti képzés mellett fontosnak tartjuk a gyakorlati oktatást, az ökoszociális érzékenység erősítését, alapvető vállalkozási, marketing és kommunikációs ismertek elsajátítását, team- és projektjellegű munkavégzést, és hogy azonnal hasznosítható ismereteket szerezz. 

Specializációk:

 • Designblogger 
 • Designelmélet 

Designkultúra BA (video-, blog- és tartalommarketing specializáció)

Ez neked szól, ha érdekel a kommunikáció és a marketing, az online és közösségi médiában való megjelenés és az ehhez kapcsolódó tartalomgyártás, mindemellett érdeklődsz a kreatívipar iránt, és fogékony vagy a design és a vizuális művészetek elméleti és gyakorlati problémáira. 

A design mindennapi életünk szerves része, a márkaépítés egyik alapja, mind az offline, mind az online térben. A minket körülvevő design, hatással van életünkre és ízlésünkre. 

Az erős elméleti képzés mellett fontosnak tartjuk a gyakorlati oktatást, az ökoszociális érzékenység erősítését, alapvető vállalkozási, marketing és kommunikációs ismeretek elsajátítását, team- és projektjellegű munkavégzést, és hogy azonnal hasznosítható ismereteket szerezz.  

Specializációk:

 • Video-, blog- és tartalommarketing
 • Designblogger
 • Designelmélet

Építőművész BA

Ez neked szól, ha érdekel, az építészeti tervezés és az épületek születésének folyamatamélyreható ismeretekre szeretnél szert tenni az építőművész szakterületen alkalmazott tradicionális, klasszikus és innovatív technikákról.

Az építőművész alapképzési szak célja építőművészek képzése, akik képzettségük és képességük révén építész stúdiók, vállalkozások, hatóságok és egyéb intézmények alkalmazásában az épített környezet tervezésében, menedzselésében az épített- és tárgyi környezet alakításában kreatívan tudnak részt vállalni és kritikai véleményt formálni.  

Fotográfia BA

Ez neked szól, ha érdeklődsz a vizuális kommunikáció iránt, és a kamerád segítségével szeretnéd megmutatni a világot olyannak, amilyennek Te látod. Ha fejlett a kritikai érzéked, szeretsz csapatban dolgozni, a szemed mindig a témát és a képet keresi, akkor itt a helyed! 

A fotográfia képes arra, hogy egyidejűleg legyen a tényszerűség, a reális képzelet, a fikció és az álomvilág megteremtője. A szak, a specializációk és a létrejövő alkotások ezen a sokszínűséget próbálják lefedni.   

A tanterv kialakításában és a tantárgyfelelősök, valamint a tárgyak oktatóinak kiválasztásában a fotográfia műfajait és általában a hazai művészeti ipar dinamikus fejlődésének fő irányvonalait vette figyelembe az Egyetem. Az oktatói gárda kiemelkedő életművel rendelkező fotográfusainak sorát tudományos fokozattal és szakmai elismertséggel rendelkező fotográfusokkal, alkotókkal, teoretikusokkal egészítette ki, akik a szakmai alapokat már birtokló hallgatókat naprakész, sőt jövőbemutató tudással és készségekkel gazdagítják a legfontosabb (kimeneti) tárgyak keretében. 

Specializációk:

 • Alkotói fotográfia
 • Divat fotográfia
 • Fotóriporter
 • Kreatív fotográfia (levelező tagozaton)

Képi ábrázolás BA

Ez neked szól, ha szeretsz rajzolni és festeni, jó rajz-, és színkészséged van. Eredeti, kreatív módon gondolkodsz és képességeidet egyetemi szinten szeretnéd fejleszteni.  

A hagyományos műfajok – grafikai, festészeti technikák – mellett napjaink változatos képalkotási módszereivel ismertetjük meg a hozzánk jelentkezőket: a képregénnyel, a filmművészetben használt képes forgatókönyvvel, storyboard-dal, a design és képzőművészet határterületeire is fókuszálva. Hallgatóink nem csak egy irodalmi mű illusztrációit készítik el, hanem képesek az egész könyv megtervezésére is. 

Képzésünkben különös hangsúlyt kap a szabadkézi rajz. A Képi ábrázolás szakon művészeti anatómiát is tanulhatsz, hogy tökéletesítsd rajzi tudásodat. Kiemelten foglalkozunk azzal, hogy tanáraid mentorálásával megtaláld egyéni hangodat, alkotói stílusodat. A rajzi és a tervezési gyakorlatok során egyidejűleg fejlesztjük manuális és számítógépes képességeidet, kreativitásodat. 

Biztos alapokat nyújtunk a hagyományos/analóg, de az új technológiák lehetőségeit kiaknázó digitális vizuális világban való tájékozódáshoz is. Lehetőséget teremtünk, hogy alapfokon elsajátítsd a korszerű képi ábrázolás módszereit is olyan médiumok megismerésén keresztül, mint a képzőművészeti fotográfia, videó-, vagy installáció-művészet. 

Specializációk:

 • Festészet
 • Grafika
 • Képregény-Illusztráció

Kézműves tárgykultúra BA - Formatervezés specializáción

Ez neked szól, ha egyaránt érdekel a formatervezés és a kézművesség szemlélete és ha szeretnéd elsajátítani ezen alkotási megközelítésekhez tartozó tervezési folyamatokat és kézműves eljárásokat, akkor nálunk a helyed!  

A múlt értékeinek megőrzésével, a jelen eszközeivel a jövő kihívására készítünk fel. Célunk, hogy az évszázadok alatt felhalmozott kézműves tárgyalkotási tudást, és a formatervezéshez szükséges alapismereteket elsajátítsd, modern, és akár saját fejlesztésű technológiákkal párosítva alkalmazd a kor igényei szerint. A kisebb részletezettségű használati tárgyaktól, a bonyolultabb formatervek felé haladva ismertetjük meg veled a formatervezés és az ahhoz kapcsolódó kézműves tárgyalkotás művészetét. A képzés jó alapot ad arra, hogy a diploma birtokában a mester szintű formatervező képzésünkbe is be tudjál kapcsolódni.  

Tervezhetsz és készíthetsz olyan egyedi, és kis sorozatban előállítható használati tárgyakat, amelyek alapját képezhetik portfóliódnak.  

Környezetkultúra BA

Ez neked szól, ha felelősséggel és érzékenységgel tekintesz környezetedre, ha gazdag képzelőerővel, vizuális és kommunikációs készségekkel rendelkezel. Ha design ötleteidet professzionálisan szeretnéd megmutatni és megvalósítani. 

A környezetkultúra képzésünk alapképzése az Építőművész MA – belsőépítész tervező specilalizáció és Belsőépítész tervezőművész MA valamint a Formatervező művész MA mesterképzéseinknek. Alapképzésben olyan szakembereket képezünk, akik önállóan vagy alkotótársként képesek terek és tárgyak célszerű és formailag igényes kialakítására. Az oktatás során a hangsúlyt a személyes kapcsolaton alapuló, konzultációra helyezzük. Az oktatásnak fontos része a kísérleti műhelymunka. 

Specializációk:

 • Belsőépítészet

Média design BA

Ez neked szól, ha érdeklődsz a filmes digitális utómunka, a VFX iránt, megismerkednél a UX designnal, a fényfestéssel, a játékfejlesztéssel, a virtuális valóság alkalmazások készítésével, médiainstallációkkal, hang designnal, adatvizualizációval. Kreatív vagy, fejlett vizuális, technikai és kritikai érzékkel rendelkezel, vannak számítógépes ismereteid vagy képességet érzel magadban ezek elsajátítására. 

A média designerek a 21. század reneszánsz emberei. Feladatuk, hogy az állandósult technikai forradalom korszakában ne csak kövessék a fejlődést, hanem művészi érzékenységgel formálják is azt: emberi léptékűvé tegyék az új, digitális világot a filmes utómunkától a játékfejlesztésen át a virtuális valóságig.  

Mozgókép BA (Film-és Tv rendező szakirány)

Ez neked szól, ha érdekel a rendezői hivatás, ha a benned megfogalmazódó gondolatokat vizuális formába öntve, mozgóképen szeretnéd átadni,  ha a filmkészítés minden fázisa érdekel, de te úgy érzed, hogy rendezőként szeretnél történeteket elmesélni, olyan történeteket, ami téged és sok-sok nézőt is érdekelhet,  ha egy csapatot képzelsz magad mellé, akik hisznek benned és akikkel az álmod megvalósulhat, ha neves magyar filmalkotóktól, filmes szakemberektől szeretnéd elsajátítani a szakma fortélyait 

A gyorsan változó világban, amelyben a technikai fejlődés és a befogadói minták változása sokszor alig nyomon követhető, a körülmények szerint változó, de a születő filmalkotás szempontjából mégis állandó és megkérdőjelezhetetlen szerep jut a rendezőnek. Legyen szó játékfilmről, dokumentumfilmről, televíziós vagy streamelt filmről, sorozatról, a rendező fogja össze a munkát sokszor az ötlet születésétől az utómunka végéig.  

Elhivatottságot, határozottságot követelő hivatás, amelyhez elengedhetetlen a filmes, televíziós ismeretek elsajátítása. Ehhez nyújt segítséget a szak, amely a hat szemeszter alatt segíti a hallgatókat a szakmai alapok megismerésétől a rendezői „kézjegy” tudatos használatáig.  
 
A stúdium megismertet a külső és belső helyszíneken történő, egy és többkamerás munkamódszer eltéréseivel is. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hallgatóink tanulmányaik során megismerkedjenek a rendezői munkához kapcsolódó egyéb szakterületekkel is, ismerjék meg és gyakorolják a forgatókönyvíró, a dramaturg, az operatőr, a vágó, a gyártásvezető feladatait is, hogy később csapatban tudjanak együtt dolgozni.  

A METU technikai eszközparkja, stúdiókapacitása is garancia lehet a sokszínű feladatok gyakorlásához, a jól képzett és szakmájukat folyamatosan művelő alkotókból álló oktatói gárda pedig kezeskedik a színvonalért. 

Mozgókép BA (Film-és Tv rendező szakirány)

Ez neked szól, ha érdekel a rendezői hivatás, ha a benned megfogalmazódó gondolatokat vizuális formába öntve, mozgóképen szeretnéd átadni,  ha a filmkészítés minden fázisa érdekel, de te úgy érzed, hogy rendezőként szeretnél történeteket elmesélni, olyan történeteket, ami téged és sok-sok nézőt is érdekelhet,   ha egy csapatot képzelsz magad mellé, akik hisznek benned és akikkel az álmod megvalósulhat, ha neves magyar filmalkotóktól, filmes szakemberektől szeretnéd elsajátítani a szakma fortélyait.

A gyorsan változó világban, amelyben a technikai fejlődés és a befogadói minták változása sokszor alig nyomon követhető, a körülmények szerint változó, de a születő filmalkotás szempontjából mégis állandó és megkérdőjelezhetetlen szerep jut a rendezőnek. Legyen szó játékfilmről, dokumentumfilmről, televíziós vagy streamelt filmről, sorozatról, a rendező fogja össze a munkát sokszor az ötlet születésétől az utómunka végéig.  

Elhivatottságot, határozottságot követelő hivatás, amelyhez elengedhetetlen a filmes, televíziós ismeretek elsajátítása. Ehhez nyújt segítséget a szak, amely a hat szemeszter alatt segíti a hallgatókat a szakmai alapok megismerésétől a rendezői „kézjegy” tudatos használatáig.  
A stúdium megismertet a külső és belső helyszíneken történő, egy és többkamerás munkamódszer eltéréseivel is. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hallgatóink tanulmányaik során megismerkedjenek a rendezői munkához kapcsolódó egyéb szakterületekkel is, ismerjék meg és gyakorolják a forgatókönyvíró, a dramaturg, az operatőr, a vágó, a gyártásvezető feladatait is, hogy később csapatban tudjanak együtt dolgozni.  

A METU technikai eszközparkja, stúdiókapacitása is garancia lehet a sokszínű feladatok gyakorlásához, a jól képzett és szakmájukat folyamatosan művelő alkotókból álló oktatói gárda pedig kezeskedik a színvonalért. 

Mozgókép BA (Filmírás szakirány)

Ez neked szól,
ha érdeklődsz a filmes alkotások iránt, ha a filmkészítés minden fázisa, de leginkább a forgatókönyvírás érdekel, ha szeretnéd elsajátítani, hogyan önts egy művet vagy filmötletet vizuális formába, ha neves magyar filmalkotóktól, filmes szakemberektől szeretnéd elsajátítani a szakma fortélyait.

A mozgókép gyorsan fejlődő és változó világa rengeteg filmes, televíziós és internetes lehetőséget, így egyre több munka- és alkotás-lehetőséget biztosít a fiatal filmeseknek. 

Kiscsoportos, embercentrikus, gyakorlatorientált képzésünkön elsajátíthatod a szakmában elvárt tudást és készségeket, és kreatív, valódi feladaton csapatban dolgozva és egyénileg fejlődhetsz.  

Mozgókép BA képzésünkön megismerheted a filmgyártás és filmművészet alapjait, a mozgóképkészítés technológiáját, technikáját, és megtanulhatod ezek önálló alkalmazását, valamint elsajátíthatod a szakmai elvárásoknak megfelelő képességeket, mint a stábban gondolkodást és közös munkát, és kreatív feladatok kooperatív megoldását. 

A Filmírás szakirányon, amellett, hogy megismered a filmes terület valamennyi ágát, a forgatókönyvírói ismeretekben mélyülhetsz el. 

Televíziós műsorkészítő BA

Ez neked szól, ha elméleti és gyakorlati ismereteidre alapozva szeretnél a magyar televíziózás hiteles, emblematikus szereplőjévé válni.  

A televíziózás világszerte átalakulóban lévő, más és más platformokon hódító, folyamatos fejlesztésekkel, állandóan megújuló formátumokkal, technikai innovációkkal gazdagodó iparág, melyhez biztos alapokat szolgáltat a hagyományos műfajok és kifejezési formák ismerete. Hallgatóink megismerik a filmes-és televíziós szakma mesterségbeli fogásait, elsajátítják a filmkészítés alapvető ismereteit, miközben egyénileg és csoportmunkák során keresztül körkörös ismereteket szereznek a filmes- és televíziós stábban történő munkáról. 

Tervezőgrafika BA

Ez neked szól, ha érdeklődsz a grafikai design különböző területei iránt, kreatív vagy, vizuális érzékkel és rajztudással rendelkezel, ismered az alapvető számítógépes grafikai programokat, érdekel a tipográfia világa. 

A tervezőgrafika az asztali kiadványtervezés (DTP) korszaka óta a design leginnovatívabb területe, produktumaival az élet minden területén találkozunk az offline és az online médiában egyaránt. Ezeknek a területeknek, a tervezőgrafika különböző felületeinek, médiumainak a titkaiba avatunk be az illusztrációtól a könyv-, arculat-, és plakáttervezésen át a brandépítés, a logók, a piktogrammok, a csomagolásdesign világáig. 

Specializációk:

 • Tervezőgrafika  
 • Interaktív grafikai tervezés 
 • Csomagolástervezés  

Textiltervező BA

Ez neked szól, ha érdekel a divat-, jelmez-, textil- és mintatervezés, a kreatív kísérletezés és alkotói önkifejezés. Ha nyitott, együttműködésre kész vagy, és mentorok vezetésével szeretnél kiteljesedni a textil– vagy divatkollekciók tervezésében és megalkotásában. Ha szeretnéd magad megfogalmazni saját textiljeid, öltözékeid, mintáid által.  Ha kitartó, kreatív, szorgalmas vagy, ha érdekel a manuális és számítógépes tervezés, ha fontosnak tartod, hogy alkoss és azt másoknak is megmutasd, ha kísérletező alkat vagy, és naprakész trendi tudásra vágysz. 

A Textiltervezés BA művészeti alapszak képzésének célja “művészi és design” szemlélettel egyaránt rendelkező textil- és divattervezők képzése, akik a divat és textil különböző területein képesek komplex tervezési feladatokat megoldani, valamint a márka és kollekcióépítés folyamataiban kreatívan részt venni. Olyan társadalmilag érzékeny, innovatív szakembereket képzünk, akik a divat és textil formanyelvén keresztül felelősen és etikusan reagálnak az aktuális ökológiai, , kulturális és piaci kihívásokra. 

Specializációk:

 • Divat 
 • Textil 

Emberi erőforrás tanácsadó MA

Ez neked szól, ha szeretnél egy alkotó szakmai közösség tagja lenni és professzionális ismereteket szerezni, vagy még jobban elmélyülni, a munka és a felnőttképzés világában; ha érdekel az emberi erforrás menedzsment humán fókuszú megközelítése, vagy ha úgy érzed, a fejlesztő, támogató, tanácsadó HR-tevékenység lehet a Te utad! 

Emberi erőforrás tanácsadóként a cégek legértékesebb vagyonával a „humán tőkével” fogsz foglalkozni, amelynek megőrzése és gazdagítása nagy felelősség. Megtanulod, hogy hogyan lehet az emberek és a szervezetek szolgálatába állni úgy, hogy a hétköznapi emberekből rendkívüli eredményeket lehessen kihozni, az agilis és gondoskodó szervezeti kultúra kialakítával. Nálunk megtanulhatod a tervezéshez, a fejlesztéshez és az értékeléshez szükséges főbb módszereket, a komplex összefüggések megfogalmazását, valamint a felmerülő problémák megoldásához is felvértezünk a szükséges eszköztárral. Az inspiráló tanulási – tanítási környezetben a tanácsadói kompetenciák is fejlődnek, mélyülnek.  

Marketing MSc

Ez neked szól, ha szintet lépnél és marketing specialistából széles látókörű marketingvezetővé szeretnél válni. A marketing egy-egy szelete helyett lásd egyben a teljes kirakóst és tervezz több lépésre előre a fogyasztók szimpátiájáért vívott sakkjátszmában. 

A marketing izgalmas és sokszínű világ. A mesterképzésen a szakma újabb árnyalatait mutatjuk meg, hogy még jobban átlásd a marketingfolyamatokat, képben legyél a legfrissebb trendekkel. Emellett olyan látásmódot kapsz, ami felkészít arra, hogy gyorsan és kreatívan tudj alkalmazkodni a folyamatosan változó környezethez és mindig megtaláld a célcsoporthoz és a márkához legjobban illeszkedő megoldást. 

Specializációk:

 • Integrált marketingkommunikáció 

Master of Business
Administration (MBA)

Ez neked szól, ha a siker érdekében az üzleti élet minden területén rugalmasan alkalmazható tudást, vezetői kompetenciákat és szemléletmódot szeretnél szerezni. Ha az a terved, hogy gyorsabban juss előre a karrieredben és jobb fizetést kapj. Ha a világ legkedveltebb üzleti képzésében szeretnél rész venni. Illetve, ha egy tehetséges és változatos közösségnek szeretnél részese lenni. 

Mindennapi életünk szinte minden területe egy nagy verseny, ahol döntően attól függ a siker, hogy mennyire vagyunk képesek helytállni. Ehhez megfelelő tudásra, képességekre és szemléletmódra van szükség, melyet nálunk el fogsz tudni sajátítani. 

Az MBA képzés az egyik legjobb módja annak, hogy lendületet adj szakmai karrierednek, hálózatot építs, új emberekkel ismerkedj meg, és új készségeket sajátíts el, amelyek segítenek abban, hogy jobb legyél a munkádban. Képzésünk segít fejleszteni sokoldalúságodat. Mi megtanítjuk Neked, hogyan legyél sikeresebb, mint mások az üzleti szektorban! 

Specializációk:

 • Menedzsment 
 • Pénzügy

Vezetés és szervezés MSc

Ez neked szól, ha a kihívások embere vagy, kreatív, problémamegoldó, jó tárgyaló, törekszel az innovációra. Várjuk jelentkezésedet, ha kitartó vagy, elkötelezett, alkalmas az együttműködésre. Segíts megoldani a vezetők feladatait, az emberek és szervezetek vitás helyzeteit hatékony és békés módszerekkel! 

Egy szervezetet vezetni kiemelkedően összetett feladat, legyen szó kisvállalkozásról vagy a közszféra hatalmas intézményeiről. Ami mindegyikben közös, hogy magas szinten kell elemezni, tervezni, irányítani, a konfliktusokat megoldani, döntéseket hozni és a munkafolyamatokat fenntartani, azaz vezetőként viselkedni. Ezt a szemléletet oktatjuk, hogy a legmagasabb szinten megálld a helyedet az üzleti tanácsadás valamennyi területén, a szervezeti mediátori hivatásgyakorlásban, vagy kontrollerként, vagy éppen különböző méretű szervezetek vezetőjeként. 

Specializációk:

 • Szervezeti mediátor 
 • Üzletviteli tanácsadás 
 • Kontrolling és teljesítménymenedzsment 

Vállalkozásfejlesztés MSc

Ez neked szól, ha a gazdaság aktív, innovatív vezetője szeretnél lenni, ha gyorsan átlátod az összefüggéseket és kevés információ alapján is tudsz gyorsan megbízható döntést hozni. 

A vállalkozások fejlesztése és változás folyamatai komplex képességeket igényelnek. A szak hallgatójaként nem csak az innováció elméleti és módszertani ismereteit sajátíthatod el, hanem üzleti ismereteidet is bővítheted projektvezetési, elemző és értékelő módszerekkel, valamint üzleti kommunikációs és tárgyalási technikákkal. Segítünk megérteni a vállalati gazdálkodás összefüggéseit és kölcsönhatásait, hogy a hazai vagy a nemzetközi gazdasági élet különböző területein közép- vagy felsővezetői feladatokat láthass el. 

Kommunikáció és médiatudomány MA

Ez neked szól, ha magas szinten akarod érteni az új médiumok és a digitális technológiák működését, jól kommunikálsz több nyelven is, és érdekel a kultúrák közötti kommunikáció. 

Egy jó vezetőnek a magas szintű kommunikációs tudás elengedhetetlen eszköze. A médiatudományi szakembereknek pedig egyenesen kötelező. Ezért olyan áttekintő látás- és gondolkodásmódot, tudásegyüttest adunk át a képzésen, mellyel meghatározó szerepet tölthetsz be a társadalmi kommunikáció legkülönfélébb területein. Hangsúlyosan foglalkozunk mind a társadalmi jelenségek és a médiaesemények elemzésének módszereivel, mind a kultúrák közötti kommunikáció aktuális kérdéseivel. 

Specializációk:

 • Nemzetközi kommunikáció 
 • Új média 

Turizmus-menedzsment MSc

Ez neked szól, ha érdekelnek az élménygazdaság kreatív kihívásai, stratégiai szemléletben szeretsz gondolkodni, szeretsz ötleteket gyűjteni és azokat megvalósítani, valamint a települési/ térségi turisztikai menedzsment (TDM), vagy az örökségek menedzsmentje a célod. Legyél nyitott és szeresd a kihívásokat, mert ez egy izgalmas és komoly feladat lesz! 

A turizmus-menedzsment képzés nem csak a turizmusipar jelenlegi, hanem jövőbeni kihívásaira is felkészít. E szakon kifejezetten olyan összetett feladatokkal és kérdésekkel találkozhatsz, amelyek közelebb visznek ahhoz, hogy megismerd a desztináció- és örökségmenedzsment, illetve a kreatív élménymenedzsment nemzetközi szinten alkalmazott eszközrendszerét és stratégiai szemléletét. Oktatóink között olyan szakemberekkel ismerkedhetsz meg, akik a teoretikus ismeretek mellett a szakma gyakorlati kérdéseire is nagy rálátással rendelkeznek, és neked a legjobb nemzetközi gyakorlatokat mutatják be, veled együtt azokat elemzik és értékelik. 

Animáció MA

Ez neked szól, ha ha úgy érzed, hogy az animáció a leginkább hozzád illő kifejezési forma. Várunk, ha komplex alkotói kihívásokon keresztül magasabb szintre szeretnél lépni a műfajon belül. Gyere bátran akkor is, ha korábban más vizuális művészeti területen tanultál, hiszen eddig megszerzett tudásoddal és kellő szorgalommal meg fogod találni a kapcsolódási pontot az animáció sokszínű műfajához. 

Mesterszakunk inspiratív légköre lehetőséget biztosít arra, hogy az animációs filmnyelv haladó szintjére lépve árnyaltabb műfaji kihívásoknak tegyél eleget, és nagyobb hangsúlyt helyezz a rendezői és kreatív tervezői attitűdre. 

Belsőépítész tervezőművész MA

Ez neked szól, ha építőművész, környezetalakítási vagy formatervezési, építészeti alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára, és mindezekhez jó kommunikációs készséged van.  

Célunk olyan belsőépítészek képzése, akik önálló tervezőként vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak a Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként. Kreatív gondolkodással alakíthatod a mindennapi környezetet, a külső és belső tereket egyaránt.  

A belsőépítészként, építészként praktizáló oktatóink együttműködésével segítjük a környezet alakításhoz szükséges művészi látásmód fejlesztését és annak alkalmazását az alkotó munkában. Az ehhez elsajátítható tudással, egyedülálló módon nemcsak a műszaki ismeretet, hanem a művészi látásmódot is bemutatja, készség szinten begyakoroltatja az oktatási idő végéig. 

A képzés során kiemelt szerepet kap: a fenntarthatóság, ökológikus gondolkodás, belsőépítészeti atmoszféra alkotás   

Divat- és textiltervezés MA

Ez neked szól, ha érdekel a divat, a jelmez-, a textil, a minta- és a kiegészítő tervezés, a kreatív kísérletezés és alkotói önkifejezés, nálunk a helyed. Itt csapatmunkában is ki tudod bontakoztatni elképzeléseidet, ha érdekel a kísérletezés és választott területed jövője, a fenntartható és etikus design-szemlélet. 

A divat- és textiltervezés a kreatív ipar egyik legfontosabb területe, hisz az élet minden területén találkozhatunk vele. Tervezés révén hoz létre olyan terméket, alkotást, amelyben a szellemi tartalom válik dominánssá és értékteremtővé.  

Célunk az alkotói egyéniség fejlesztése, hogy tudatos tervezővé, alkotóvá válj, mert az egyéni hang megtalálása alapvető fontosságú egy sikeres tervezőnél. Meggyőződésünk, hogy szükség van olyan alkotóművészi gondolkodással rendelkező tervezőkre, akik értelmezni tudják a szakterület kihívásait, és azokra innovatív hatással vannak. 

A képzésben részesülő szakemberek alkalmasak lesznek arra, hogy a művészeti szektor üzleti és nonprofit szereplőinek – múzeumok, kiállítóhelyek, kommunikációs ügynökségek, fesztiválszervező cégek stb.- termékstruktúráját kialakítsák, ellássák ezek piaci menedzselését, kiépítsék hazai és nemzetközi kapcsolataikat. Az általunk képzett szakemberek komoly tudással rendelkeznek a kortárs design- és művészeti szcéna, a trendek vonatkozásában is. 

Specializációk:

 • Divattervezés 
 • Textiltervezés

Építőművész MA (belsőépítész tervező specializáción)

Ez neked szól, ha építőművész, környezetalakítási vagy formatervezési, építészeti alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára, és mindezekhez jó kommunikációs készséged van. 

Célunk olyan belsőépítészek képzése, akik alkotó munkájuk során egyszerre képesek az építészet érzelmi és értelmi, művészi és tudományos aspektusait figyelembe venni, akik önálló tervezőként vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak a Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként. 

Oktatási struktúránk alapja, hogy a felmerülő kérdéseket mindig az adott tervezési feladat kerete között vizsgáljuk, legyen szó elméleti vagy akár műszaki, tudományos kérdésekről. Képzésünk középpontjában az ember, a kisebb emberi csoportok, közösségi terek, az épület és környezete közötti kapcsolatok vizsgálata áll. Hisszük, hogy az belsőépítészet-építészet jövője a szociális és környezettudatos gondolkodásról fog szólni. Az ennek megfelelő ismeretek megszerzésében, és az ehhez a munkához szükséges készségek elsajátításában segítjük a jövő tervezőművészeit. 

Filmoperatőr művész MA

Ez neked szól, ha egyedi látásmóddal, kiemelkedő vizuális fantáziával és kompozíciós érzékkel rendelkezel, szeretnél csapatban dolgozni, valamint ha elvégezted a Kameraman vagy Mozgókép BA (Operatőr szakirány) alapszakot, illetve külföldön a Cinematography BA képzést. 

Célunk olyan mozgóképes szakemberek képzése, akik vizuális fantáziájuk, kompozíciós érzékük, egyéni látásmódjuk birtokában képesek az őket körülvevő világot vizuálisan értelmezni. A képi ábrázolás stílusjegyei, a vizuális kultúra, a társművészetek, a filmkészítés elméleti és gyakorlati metodikái ismeretében a képek nyelvén újra tudják fogalmazni mindezt, megvalósítják saját alkotói útjukat, illetve érzékenyen képesek megteremteni a rendező által megálmodott vizuális látványt és a filmkészítés során a többi szakemberrel kreatív módon tudnak együttműködni. 

Az oktatás alapvetően gyakorlati órákra épül, melynek fő helyszíne az Origo Film Studio minden technikai igényt kielégítő filmes műterme. 

Formatervező művész MA

Ez neked szól, ha kíváncsi vagy és felfigyelsz környezetünk hasznossági és használhatósági problémáira, ha érdekelnek a minket körülvevő tárgyak és kritikusan viszonyulsz világunkhoz, ha felelősséget érzel szűkebb-tágabb életterünk élhető minőségéért, és természetesen, ha érzel magadban képességet arra, hogy mindezeken designerként segíteni tudsz. 

A formatervezés a tárgytervezés területeit lefedő és átfogó tevékenység, legfontosabb jellemzője az innováció, a kreativitás, a környezettudatosság és a szociális érzékenység. 

Tervezhetsz bútort, köztéri tárgyat, járművet, lámpát vagy akár elektronikai eszközt, konyhai készüléket. Naprakész leszel a formatervezés irányzataival kapcsolatban, képessé válsz arra, hogy tudásodat saját tervezői világodban teljesítsd ki. 

Fotográfia MA

Ez neked szól, ha tudásodat tovább mélyítenéd. Ha a fotográfia számodra nem csak leképezés, hanem gondolatközvetítő, témameghatározó médium. Ha szeretnéd a vizuális környezetedet alakítani, irányt mutatni, a saját elképzelésedet, véleményedet megosztani másokkal. Ha alkalmazott vagy autonóm művészként hatással szeretnél lenni a külvilágra, a társadalom vizuális kultúrájára. 

A képzés célja a fotográfiai gondolkodás gyakorlatának elsajátítása és olyan alkotói környezet létrehozása, amelyben a hallgatók megfelelő visszajelzést kapnak munkájukról. Célja ezen felül, hogy kreatív fotográfiai projekttervek fejlesztése által hozzásegítse a hallgatókat saját stílusuk, alkotói filozófiájuk, képi világuk, vizuális nyelvük kialakításához és megerősítéséhez, valamint előkészítse a későbbiekben megvalósítandó nagyobb lélegzetű, magas színvonalú, önálló alkotások létrejöttét. 

A vizuális kommunikáció, és ezen belül a fotográfia az információs társadalom egyik meghatározó komponense, erőteljes kulturális tényezővé vált és fontos bázisa a rokon vizuális területeknek.  A fotográfia szak ennek megfelelően olyan alkotó szellemiségű, önálló művészeti koncepcióban gondolkodó autonóm alkotók, hallgatók és tanárok közössége, akik elkötelezettek a fotórealisztikus képalkotás és véleményalkotás mellett. Ahol a hallgatói munkatervek előtérbe helyezése, egy-egy problémára adható válasz közös keresése a célunk. Ahol a fényképezőgép vagy bármely képalkotó eszköz egy kreatív lehetőség a véleményalkotásra, jelenségek értelmezésére és bemutatására 

Televíziós műsorkészítő művész MA

Ez neked szól, ha elméleti és gyakorlati ismereteidre alapozva szeretnél a magyar televíziózás hiteles, emblematikus szereplőjévé válni. 

A hagyományos műfajok, formátumok mellett újak születtek, megváltozott a technológia, a televíziózás stílusa, látványvilága – ezekről is tanulhatsz a szakon. Hallgatóink megismerik, illetve gyakorolják a filmes-, televíziós szakma mesterségbeli fogásait, elsajátítják a filmkészítés alapvető és speciális ismereteit, miközben egyénileg és csoportmunkák során keresztül gyarapítják körkörös ismereteiket a filmes-, televíziós stábban történő munkáról.  

Tervezőgrafika MA

Ez neked szól, ha empatikus és kreatív vagy, jó együttműködő képességgel rendelkezel, kritikai attitűd jellemez; ha magad számára a lécet magasra rakod és szeretnél értékes, színvonalas tervezőgrafikai alkotásokat létrehozni. Ha eltérő területen végeztél, akkor is lehetőséged van váltani, és képzésünket választani. 

Nálunk valós helyzetekre reagálni képes, kreatív és művészi színvonalú megoldásokat felmutató tervezőgrafikus művésszé válhatsz, aki szakmája minden felületén képes színvonalas alkotások kigondolására és kivitelezésére.  

Rugalmas, friss szemléletű szak vagyunk, erényünk a nyitottság. A tervezőgrafika különböző ágaiban alkotó elismert, vezető szakemberekből álló tanári karunk segítségével egyéni stílusod megtalálásához, saját művészi brand-ed felépítéséhez maximálisan teret adunk.  

A csopormunkát, az integrált tervezési gyakorlatot ösztönző, a legkorszerűbb design-gondolkodás módszerét alkalmazó, az alkotó munkát megfelelő elméleti tudással is alátámasztó, jó hangulatú művészeti intézménybe várunk alkotótársnak.